running_event trening

Running with the wolves

Bio je to još jedan preljepi četvrtka. Dan ranije sam istrčao 10k na Slobodi i sada je bio trenutak da se malo socijaloziram. Umjesto klasničnog solo trčanja odlučio sam sudejelovati u cross-ligi “Drava 2016”. Prvo kolo sam propustio, ali sam bio odlučan sudjelovati u ostatku sezone.

Niti pljusak koji je padao kada sam krenuo od svoje zgrade me nije obeshrabio da odustanem. Žureći se prema Dravi da kako bih stigao prijaviti se kiša je lagano padala. No kada sam stigao na mjesto događaja kiša je prestala, te se teški oblak iz kojeg je do prije par minuta padala kiša nestao.

Nakon prijave te malo razgibavanja, svi natjecatelji su krenuli preko mosta na start utrke. Odabrao sam startnu poziciju bliže začelju grupe. Nisam bio siguran kako vrijeme bi mogao postići ovdje niti kakva će površina za trčanje biti. Utrka je počela i ubrzo sam vidio da će ovo biti nešto potpuno drugaćije od mojih uobićajenih treninga i utrka. Pošto je kiša padala samo 15 minuta prije početka utrke, male lokvice su izvirale između šodera po kojem smo trčali.

Traženje idealnog puta kroz labirint trkača i lokvica je dao svoj danak što je naravno utjecalo na ritam cijele utrke. Trčanje u grupici obično znaći da će trkač pokušati pratiti grupu te tako poboljšavati svoj ritam. No ovo nije bila takva utrka. Ovo su bili više manje okorjeli veterani koji su ovu stazu prošli valjda nebrojeno puta. Bilo je neobično malo trkača mlađih od 30 godina koji su se odlučili trčati najjaču dionicu od 5600m. Većina je odabrala manju dionicu od 2000m koja se trčala preko prvog mosta i natrag do mjesta za prijave.

I tako trčeći po šljunku svakim korakom sam gubio ritam i snagu. Skupina koju sam pratio otišla je daleko naprijed. Poslije drugog mosta trkaći su se dosta prorijedili i sada je ovo bila solo utrka izdržljivosti. Zadržavanje sadašnjeg ritma je bila jedina opcija. Iako sam dan prije istrčao 10 km možda ovo nije bila tako dobra zamisao. Ipak vrijeme koje sam postigao na 5600m je bilo 26:54 što nije tako loše za prvi put. Slijedeći četvtak je novo kolo na kojem mogu poboljšati to vrijeme.

v4n8f2s

Izvještaj s treniga / utrke

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *