running_event

only happy when it rains

Iako sam propustio početak ovogodišnje cross Drava lige bio sam odlučan da sudjelujem u svim ostalim kolima.  Dan je počeo obečavajuće malo oblačno i kroz dan se na trenutke pokazivalo i sunce. No sat vremena prije početka utrke nebo se otvorilo. Počela je malo jača kiša za koju sam mislio da će potpuno zaobiči Varaždin.

Dvadeset minuta prije utrke zaputio sam se prema startu i usput pretekao jednog od natjecatelja. Prijavni pult je bio ispod suncobrana koji je sada glumio kišobran. Uploatio sam kotizaciju te krenuo preko mosta. Činilo mi se da je dosta manje trkača nego obično. No kako se vrijeme za utrku približavalo tako se startna linija punila dok je kiša neumorno padala.

Činilo mi se da sam startao malo blaže. Možda zato jer je bilo manje ljudi za preticanje. Nakon prvog kilometra tempo mi je bio 4:20 što je bilo dosta dobro. Morao sam smiriti disanje koje je bilo sporadično.  Drugi kilometar mi je nekako proletio i most je došao prebrzo. Još uvijek sam se borio s disanjem, ali nije bilo ništa kritično. Pratio sam trkače ispred sebe dok su me neki preticali.

Druga strana staze je bila puna rupa te su lokve bile posvuda. Nakon četvrtog kilometra sam osjetio da mi je čarapa mokra. Nastavio sam hrabro naprijed ubrzo mi je postalo vruče te sam počeo premještati kapu koju sam nosio na glavi. Čak sam razmišljao da je i skinem no kapa je na kraju ostala na glavi.

Na kraju je bio dobar rezultat: 25:21. Dobar početak sezone koja če prema mojim procjenama biti jedna od najmokrijih.

02

Who dares wins – SAS

Leave a Reply

Your email address will not be published.