running_event

muddy trials

Subota, ni po čemu posebna. Vrijeme, oblačno hladnjikavo i pomalo depreseivno za neke je to vrijeme stvoreno za zatvaranje u četiri zida i gledanja maratona filmova serija ili nečeg trećeg, ali ne i za mene i ne ove subote. Ove subote se održavalo 4. kolo cross lige Beretinec, zimske lige koju već odavno imam na piku.

Početak utrke je planiran za 14:30 no ja sam došao pola sata ranije kako bih obavio prijavu te se malo zagrijao. S obzirom na temperature toga je bilo puno te sam skoro stalno trčkarao te upoznavao stazu na kojoj ćemo trčati s obzirom da mi je ovo prvi nastup. Odmah kada sam zašao u šumu blata je bilo po cijeloj stazi. S obzirom na vremenske uvjete proteklih dana ovo je bilo očekivano.

Kako se je približavao start sve se više ljudi okupljalo pred startom među kojima je bila i Sonja. Krenuli smo minutu nakon pola 3, prvih 100 metara po asfaltu dok nismo ušli u šumu na blatnjavi put. Prvo je slijedio uspon koji je bio malo otežan s obzirom na količinu blata koja je bila na putu. Pokušavao sam biti što brži no blato me usporavalo. Poslije uspona slijedio je mali spust gdje je trebalo posebno paziti s obzirom na skliski teren.

Uhvatio sam dobar tempo i dobro se držao. Na kraju kruga slijedio je veći spust te je natjecateljica koja je bila ispred mene malo proklizala te je trebala usporiti što mi je omogučilo da je preteknem. Slijedio je drugi krug u kojem sam malo usporio s obzirom da sam dosta snage potrošio u prvome. Činilo mi se da mi je grip bolji ili sam se samo prilagodio načinu trčanja po ovom terenu. Trčao sam skoro cijelo vrijeme solo sve dok me jedan natjecatelj nije prestigao.

Pratio sam ga i natjecatelj ispred  njega sve do zadnjeg spusta gdje sam malo usporio, čini mi se. No ubrzao sam na ravnom dijelu i pobjednički utrčao u ciljnu ravninu. Za ovaj pothvat od 6.3 km mi je trebalo 38:57 min. Nije loše za prvi put s obzimo na uvjete na stazi.

beretinec_04
gps trag (fali 400 metara)

Moje vrijeme mi je osiguralo 15 mjesto od 36 trkača i trkačica koji su išli odradili dva kruga po blatnjavim i skliskim brdima.

26734060_1974391119448624_6327587212960956151_n
ulazak u cilj s kilom blata na tenisicama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *