Uncategorized

time away

Prošlo je skoro dva mjeseca od mojeg zadnjeg unosa.

Po pitanju moje trkače forme nije se baš puno promijenilo no počeo sam ponovo trčati 🙂  Nakon zadnje utrke u listopadu odahnuo sam malo te se odmarao. Svakodnevni odlazak na posao biciklom je bio moj jedini trening. Bol je lenjavala no trebalo je je još vremena da mi noga zacijeli. Pri svakom malo većem naporu onda je pokazivala svoje zube.

Za vrijeme mirovanja imao sam posla s organizacijom jednog eventa te nisam toliko razmišljao o trčanju, no ono mi je nedostajalo.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hbkZrOU1Zag&w=560&h=315]

Počeo sam s treninzima početkom prosinca te sam radio serije od 2km svaka dva dana danao no nisam daleko dogurao zbog zahlađenja te čudnog osjećšaja kojeg sam dobivao nakon trčanja. Nije to bila direktan bol već nekakva drugačija fantomska.

Bio sam ljubomoran na svoje prijatelje koji su počeli trčati zimkse lige na Sljemenu i Ivanščici. No znao sam da moram biti strpljiv. Nisam htio da mi se bol vrati mnogostuko pojačana kao kada sam trčao svoj prošli polumaraton. Prijavio sam se na novogodišnju utrku koja je startala točno u ponoč prvog prosinca. Trčalo se 6 km i nešto sitno no bio sam odlučan da trčim. Zbog toga, nakon Božića sam počeo s treningom. Kilometraža treninga nije bila velika te sam ga trčao laganijim tempom. Takvo je trčanje preporučeno zimi. Neki ga nazivaju i stvaranjem baze.

Trening nije bio pretežak te sam ga odrađivao na negativnim temperaturama.  Osjećaj je bio dobar. Ne bih rekao sjajan zbog početne hladnoće koja nestaje nakon otprilike 2km.

good start

SRETNA NOVA GODINA!  – Prvi uzvik koji se čuo iz gomile trkača koji su stalaji na startu novogodišnje utrke, ali i mnogih gledaoca. Ubrzo nakon toga slijedio je pucanj koji je obelježio početak utrke.  Krenuo sam lagano i iako sam bio dosta u pozadini bilo je onih koji su se laktarili i probijali naprijed. Nakon koji 300 metara od starta vidim kako petarda leti prema grupi trkača ispred mene, pogađa jednog trkača u glavu i odbija se točno pred mene. Zaobilazim petardu i nakon par trenutaka čujem kako odjekuje.  Taj prvi krug je bilo mnogo ljudi na ulicama koji su bodrili trkače dok se u drugom krugu ta potpora smanjila.

Požurio sam se taj prvi krug te nisam bio siguran da li ću imati snage za drugi krug. Pri kraju drugog kruga osjetio sam korake ispred sebe te sam ubrzao. To je bilo to, zadnji kilometar. Iako sam cijelu utrku imao buff preko lica sada sam ga skinuo te sam udisao čisti hladni zrak. Smješak se pojavio na mom licu te sam podigao tempo pred sam kraj.

Uletio sam u cilj bodren svojim prijateljima koji su ranije završili svoje utrke. Uzeo sam medalju te osjetio olakšanje. Izdržao sam te moje su boljke nestale. Nove tenisice koje sam kupio skoro mjesec dana ranije su se iskazale. Rezultat na kraju je bio 30:20m što je vrlo dobro za tih 6km i “400m”.

Ako je suditi po ovoj utrci čeka me jako dobra trkača sezona samo se moram kloniti ozljeda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *