Event

back in action

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4bubstkSsAk&w=420&h=315]

Bio je to još jedan utorak. Poslije posla sam se zaputio na redoviti trening na stadion. Na stadionu se održavalo neko natjecanje pa sam samo produžio prema Dravi. Odlučio sam odraditi jedan cross trening kako bih podigao vrijeme u četvrtak kada ću trčati novo kolo cross lige.

Vrijeme je bilo nekako oblačno, ali sunce je samo čekalo da izađe iza oblaka. Temperatura perfektna. Nakona malo razgibavanje počeo sam laganim korakom uobičajeni krug prolazeči kraj tri mosta.

t7tmh9g

Poseban je užitak trčati prirodom tako u tišini te pustiti osjetila da divljaju. Uz Dravu se na nekoliko mjesta mogu videjti konji. Pa tako taman dok sam prolazio jedan konj je prelazio preko kaljuže s jahačem na leđima. Vrijeme koje sam istrčao nije bio za bilo kakve rekorde već lagani kas kroz prirodu.

Give it all you got

Još jedan četvrtak još jedan cross.  Opet sam malo kasnio te sam došao nekih 7 minuta prije početka utrke te se nisam stigao pravilno istegnuti i zagrijati. Posljedice toga su se očitovale tijekom utrke. Opet smo počeli laganijim tempom, ali vrlo brzo sam povečao tempo i odvojio se od grupice.

rjbahmb

Kada sam došao do zadnjeg mosta počeli su bolovi u lijevoj nozi koji su se miješali s grčevima. Bol je bila konstantna i protezala se od stopala po lijevoj strani noge do kvadricepsa. U jednom trenutku sam pomslio da li da stanem.  Odlučio sam pretrčati bol. Na valovima boli sam trčao prema cilju. Imao sam dobar tempo i sve se činilo oke. Nekoliko me ljudi pretrčalo, al ito me nije diralo. Malo predkraj utrke, otprike 1 km,  sam počeo grabiti i povečavati tempo. Tračao sam kao da me sam vrag goni. A i možda je vidio sam sjenu neke cure koja je također povečala temo pa sam ja još više povečao tempo.  Bio je to sprint do cilja. Čak sam prestigao jednog lika koji me prestigao ranije te sam skoro dostigao još jednog. Taj mi je lik čestitao poslije utrke. On je bio neznam koliko kila mišića i mesa, a ja ovako light weight kategorija trkača.  Na kraju sam otrčao svoj rekord za ovu stazu 5600m za 26: 33 m. Vrlo dobra utrka moram priznati. Za vikend sam vozio XCP utrku u Koprivnici, ali o tome u slijedećem postu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *