running_event

slingshot effect

Bio sam nabrijan cijeli dan na utrku. Iako mi dan nije tekao baš onako kako sam zamišljao da će teći koncentrirao sam se na utrku koja je slijedila. Istina je da ne volim vrijeme kakvo je bilo taj dan. Sunčano i vjetrovito. Sjeverac je donosio hladnoću zime u ovaj proljetni dan.

Krenuo sam od kuće pješke noseći samo mobitel za praćenje sa sobom. Moj plan da se odfuram biciklom je propao kada mi je majstor kod kojega sam ostavio bicikl na servisu javio da nije još gotov s njim.  Počeo sam trčkarati jer mi temperatura nikako nije odgovarala.  Volim trčati takozvanom “šetnjicom” koja predstavlja 400 metara laganog makadama okružena šumom, a nalazi se na putu do starta/cilja koji je svaki put kod pješačkom mosta na Dravi.

Došao sam nekih 15 minuta prije utrke što mi je dalo dosta vremena da se zagrijem. Izvodio sam vježbe zagrijavanja koje duže vrijeme nisam mogao raditi zbog povrijeđenog ramena. Osjećaj je bio dobar. Bio sam spreman pokoriti sve svoje protivnike. Smjestio sam se malo bliže prvim linijama no bez obzira na sve morao sam prestizati neke “sporije” trkače.

S obzirom da mi je cilj bio ostvarati dobar rezultat pozicionirao sam se iza pacemakerice te trčao iza nje. No uskoro sam potegao i krenuo u juriš. Naime nisam niti skužio no krenuo sam dosta jakim tempom, tempom koji neću moći održavati do kraja utrke. Tada su krenuli pehovi. Odvezala mi se jedna od tenisica i nekako sam je nabrzaka zavezao. Došao sam dalje do mosta na kojem smo radili okret te mi se ponovo ta ista tenisiaca razvezala. Bio sam malo frustiran svime time te mi se ta ista tenisica odvezala i treći put neki kilometar od tog mosta.

2.kolo_CLD

Osjetio sam pad forme koji je bio izazvan zaustavljanima te ubrzanjima. Ono nije bio konstantan ritam koji će mi donijeti dobar rezultat.  Zadnji kilometar je bio kao čavao u ljesu mojeg lošeg rezultata. Borio sam se protiv samoga sebe te pokušavao postaviti neki konstantan ritam.  Na kraju sam istrčao 5.6km za 27:06m po mjerenjima organizatora što nije tako loše s obzirom na average pace koji je bio 4:50 s najbrže pretrčanim kilomtrom 4:15m.  Sada mi je cilj postaviti PB na Henrix polumaratonu koji se održava ovu nedjelju na Savskom nasipu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *